Peter Johnsson IT-Konsult AB grundades 2000 av Peter Johnsson. Peter har lång erfarenhet av IT-branschen som konsult, men var missnöjd med de villkor som underleverantörer ofta fick när stora konsultföretag tog hem upphandlingar. Var det möjligt att erbjuda underleverantörerna bättre villkor och marginaler? Peters idé var att starta informellt nätverk av enskilda konsulter, som tillsammans kunde utgöra en stark kompetensbas.
Idén fungerade. 2002 vann Peter Johnsson IT-Konsult och hans konsultnätverk en ramavtalsupphandling med en större myndighet inom Totalförsvaret.

Målet var att erbjuda:

Transparens
Låga och skäliga marginaler
Att alltid kunna erbjuda kunden den bäst lämpade konsulten
Nöjda kunder och samarbetspartners
Schyssta affärer

Samma ledstjärnor har Peter Johnsson IT-Konsult fortsatt att leva efter sedan dess. Fler ramavtal har tillkommit genom åren och företaget har expanderat kraftigt. I dag levererar vi konsulter inom IT och teknik till myndigheter, kommuner och större företag. Genom åren har vi levererat tusentals konsulter från nöjda samarbetspartners, till tusentals projekt med nöjda kunder.

Vi förvaltar förtroendet

2007 gick Peters fru Anna Johnsson in i företaget som vVD. Hon har också erfarenhet av IT-branschen som konsult, främst inom inom organisation och projektledning.

För oss är det viktigt att behålla en bra service och ordning på affärerna. Vi har fått ett gott rykte som samarbetspartner, något vi är både stolta och glada över. Det är ett förtroende vi vill fortsätta förvalta.

Vi drivs av att ta tillvara den höga kompetens och stora drivkraft som finns i många små- och medelstora konsultföretag. Även om vi fortfarande är en förhållandevis liten konsultmäklare, är vi lättrörliga och kan skala upp erbjudandet gentemot kunden med hjälp av vårt stora kontaktnät och långa erfarenhet som konsultmäklare. Vår småskalighet gör oss till en smidig och trygg konsultfirma, men vårt nätverk gör oss till en stor samarbetspartner.

Under 2012 och 2013 utsågs vi till Superföretag av Veckans Affärer. Samma år utsågs vi till Gasellföretag av Dagens Industri.

Vi omsätter >300 MSEK och har över 250 konsulter ute på uppdrag hos våra kunder.

Vi är ISO9001-certifierade som konsultmäklare och har högsta kreditrating (AAA).

Peter Johnsson IT-Konsult är också grundare till och delägare i NESP (Network Enabling System Partner AB) www.nesp.se