Peter Johnsson IT-Konsult AB i samarbete med Stigbygeln AB satsar på ledarskapsutbildning på Enköpings Ridklubb

Enköpings Ridklubb genomför tre föreläsningar/workshops med inriktning på ledarskap. Peter Johnsson IT-Konsult AB sponsrar evenemanget och har tillsammans med Stigbygeln AB arbetat fram inriktningen.

Vi tror att arbetslivet, som dagens barn/ungdomar kommer ut i, kommer att ha stor tyngdpunkt på ledarskap, samarbete och eget driv. Både där man ”leder sig själv” och t ex startar eget företag men oavsett anställningsform kommer samarbete och personkännedom att vara viktigt. Oavsett om du jobbar på ett litet eller stort företag är det bra att ha tränat på att leda sig själv och fått bra verktyg för detta.

Utbildningen syftar till att skapa personlig trygghet/tillit till sin förmåga utifrån hästintresset som grund. Hästhantering och ridning bygger naturligt på grundläggande ledarskap och ger många tillfällen att träna och utveckla sitt ledarskap. Hästen ger tydlig och direkt respons på ditt agerande. Även samvaron med andra människor i stallet ger många tillfällen att träna samarbete och ledarskap.

Inriktningen är att vända sig till ungdomar för att så tidigt som möjligt ge dem verktyg att skaffa sig strategier kring utmaningar och personliga mål. Målet med föreläsningarna är också att göra det tydligt för ungdomarna att de kan använda sig av samma ”tänk” och verktyg i andra delar av livet, inom t ex skola och jobb.

Att kunna leda sig själv och ha god personkännedom lägger grunden till ett framtida gott ledarskap.

Posted in Nyheter

Kontoret tar form

Nu börjar det nya kontoret ta form! Under vecka 33 påbörjas stomresningen.
Marken är noggrant utredd och analyserad så äntligen har bygget de bästa förutsättningarna. Under våren flyttar vi och våra hyresgäster in i de nya lokalerna.

Byggconstruct AB, som är ett Uppsala-baserat företag, med Stefan Andersson i spetsen är totalentreprenör och projektet genomförs i så kallad Partnering-form. Vår byggprojektledare Johan Bertilsson från Wahlros AB stöttar för att vi ska hinna med både kontorsbygget och vår vanliga verksamhet.

Kontoret kommer att ha tre våningar med garage under och även en lättillgänglig parkering utanför. Samtliga våningsplan är uthyrda och vi ser fram emot att, tillsammans med våra hyresgäster, flytta till detta perfekta läge.

För mer info om Byggconstruct AB: www.byggconstruct.se
För mer info om Wahlros AB: www.wahlros.se

Posted in Nyheter

Nominerad till EY Entrepreneur Of the Year

Peter och Anna Johnsson har blivit nominerad för utmärkelsen ”EY Entrepreneur Of the Year” i region Svealand i entreprenörtävlingen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year.

De regionala vinnarna kommer att tävla mot varandra i Stockholms Stadshus i januari. Vinnaren där går sedan vidare till världsfinalen i Monte Carlo där det tävlas om titeln ”World Entrepreneur Of The Year”.

Framgångsrika entreprenörer stimulerar ekonomisk tillväxt över hela världen. EY arrangerar årligen utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder. Syftet är att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap. Utmärkelsen ska även inspirera morgondagens entreprenörer.

Posted in Nyheter

Årets Företagare 2015!

Peter Johnsson utsågs till Årets Företagare på Företagargalan i Enköping den 28 mars 2015.

Det är Enköpings kommun i samarbete med Företagarna som delar ut priset och vi är så stolta över utmärkelsen!! Diplomet och den vackra skulpturen vi fick pryder sin plats på kontoret i Villa Fannalund!

Företagarnas pris Årets Företagare delas årligen ut lokalt. Därefter utses en regionvinnare som tävlar nationellt i slutfinalen i Stockholm stadshus i oktober varje år.

Läs mer på Företagarnas webbplats>> 

 

Posted in Nyheter

Ramavtal med FMV avseende FM Satkom

Peter Johnsson IT-Konsult AB vinner upphandlingen ”FM Satkom Development and Support Services” tillsammans med underleverantörer. Avtalet tecknas på två år med optioner på ytterligare fyra år.

På ramavtalet kommer PEJOIT att leverera tjänster åt Försvarsmakten och Försvarets materielverk (FMV) inom satellitkommunikationsområdet.

Grundavtalet gäller för perioden december 2014 – december 2016. Därefter finns två optioner. Ramavtalets slutdatum, inklusive optioner, är december 2020.

Posted in Nyheter

Nytt kontor på Mästergatan

Vi kommer att bygga nytt kontor på Mästergatan i Enköping. Tomten har ett perfekt läge för oss invid resecentrum med bra kommunikationer vilket gör att vi är lätt tillgängliga för både kunder och leverantörer.

Nu letar vi lämplig byggprojektledare och ser fram emot ett spännande byggprojekt.

Posted in Nyheter

Kvalitetscertifiering ISO 9001:2008

 Peter Johnsson IT-Konsult AB är ISO 9001 certifierade sedan 2012. 

Posted in Nyheter

Artikel publicerad i tidningen Ena-Håbo den 2014-08-25

IT-företag bygger nya lokaler i Enköping

Nyheter Den sista företagstomten på Mästergatan i Enköping är nu såld. Det är Peter Johnsson it-konsult AB som köpt närapå 7 000 kvadratmeter tomt intill pendlarparkeringen i Enköping.

Peter Johnsson it-konsult AB drivs av Peter och Anna Johnsson. Företaget med tio anställda huserar idag i Fanna slott.

– Det är mysiga lokaler men de räcker inte till och är inte anpassade för verksamheten. Nu bygger vi ungefär 1 000 kvadratmeter i första etappen. Totalt får vi bygga ungefär 2 000 kvadratmeter, säger Peter Johnsson.

Han grundade företaget år 2 000 i Stockholm men flyttade med familjen och verksamheten till Enköping för åtta år sedan.

– Det är ett driv i Enköping som kommun. Vi har varit på jakt efter lämplig mark länge, men vill inte finnas i ett industriområde i utkanten, så när den här tomten dök upp var det perfekt. Läget intill järnvägsstationen passar oss bra eftersom det är många av våra underleverantörer och projektledare som kommer från Stockholm och andra delar av landet, säger Johnsson.

Företaget levererar IT-lösningar till större myndigheter och organisationer och har ungefär 75 underleverantörer från Boden i norr till Höllviken i söder. Anledningen till att företaget behöver nya kontor är att vissa upphandlingar kräver att man har tillgång till lämpliga lokaler. Men det blir inte en ytterligare plåtbyggnad i företagsområdet.

– Jag tänker mig att vi bygger ett hus med lite mer stil. Vi får bygga i två våningar och jag ser ju helst att något lokalt byggföretag bygger huset, säger Peter Johnsson.

Arne Wåhlstedt, som arbetar sin sista vecka som näringlivschef i kommunen är också mycket nöjd med etableringen.

– Peter kunde ju lika gärna ha flyttat verksamheten till Stockholm. Nu etablerar han sig här i Enköping. Det är bra för vi behöver fler kunskapsintensiva företag här i kommunen, säger Arne Wåhlstedt.

– Om man pendlar hit kommer man så småningom att upptäcka att man dessutom kommer att kunna bo alldeles i närheten, när det ska byggas bostäder intill, säger han.

Än så länge är det inte klart med bygglov och andra formaliteter. Men på tomten, som kommunen använt som mellanlager, håller en grävmaskin och lastbil på att frakta bort skräp. Någon gång oktober – november nästa år räknar Peter Johnsson med att inflyttningen ska ske.

Eija Salminen

eija@enahabo.se

Posted in Nyheter

Njut av livet, Lasse!

Vi tackar Lars Dahl för hans tid som medarbetare hos oss och önskar honom lycka till i livet som nybakad pensionär.

Posted in Nyheter

Vi är återigen ett Gasellföretag!

Dagens Industri utser varje år ett antal företag till sk Gasellföretag. Peter Johnsson IT-Konsult AB utsågs första gången, med räkenskaperna för År 2012 som grund, till Gasellföretag. Nu blir vi återigen, gällande År 2013, utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri.

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar syssel-sättningen. Dagens industri hävdar också att Gasellerna är näringslivets dynamiska mellanskikt. Men kriterierna är hårda. Årligen utses färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag till Gasellföretag

Gasellkriterierna
För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

En Gasell har:
- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser

Posted in Nyheter