Artikel publicerad i tidningen Ena-Håbo den 2014-08-25

IT-företag bygger nya lokaler i Enköping

Nyheter Den sista företagstomten på Mästergatan i Enköping är nu såld. Det är Peter Johnsson it-konsult AB som köpt närapå 7 000 kvadratmeter tomt intill pendlarparkeringen i Enköping.

Peter Johnsson it-konsult AB drivs av Peter och Anna Johnsson. Företaget med tio anställda huserar idag i Fanna slott.

– Det är mysiga lokaler men de räcker inte till och är inte anpassade för verksamheten. Nu bygger vi ungefär 1 000 kvadratmeter i första etappen. Totalt får vi bygga ungefär 2 000 kvadratmeter, säger Peter Johnsson.

Han grundade företaget år 2 000 i Stockholm men flyttade med familjen och verksamheten till Enköping för åtta år sedan.

– Det är ett driv i Enköping som kommun. Vi har varit på jakt efter lämplig mark länge, men vill inte finnas i ett industriområde i utkanten, så när den här tomten dök upp var det perfekt. Läget intill järnvägsstationen passar oss bra eftersom det är många av våra underleverantörer och projektledare som kommer från Stockholm och andra delar av landet, säger Johnsson.

Företaget levererar IT-lösningar till större myndigheter och organisationer och har ungefär 75 underleverantörer från Boden i norr till Höllviken i söder. Anledningen till att företaget behöver nya kontor är att vissa upphandlingar kräver att man har tillgång till lämpliga lokaler. Men det blir inte en ytterligare plåtbyggnad i företagsområdet.

– Jag tänker mig att vi bygger ett hus med lite mer stil. Vi får bygga i två våningar och jag ser ju helst att något lokalt byggföretag bygger huset, säger Peter Johnsson.

Arne Wåhlstedt, som arbetar sin sista vecka som näringlivschef i kommunen är också mycket nöjd med etableringen.

– Peter kunde ju lika gärna ha flyttat verksamheten till Stockholm. Nu etablerar han sig här i Enköping. Det är bra för vi behöver fler kunskapsintensiva företag här i kommunen, säger Arne Wåhlstedt.

– Om man pendlar hit kommer man så småningom att upptäcka att man dessutom kommer att kunna bo alldeles i närheten, när det ska byggas bostäder intill, säger han.

Än så länge är det inte klart med bygglov och andra formaliteter. Men på tomten, som kommunen använt som mellanlager, håller en grävmaskin och lastbil på att frakta bort skräp. Någon gång oktober – november nästa år räknar Peter Johnsson med att inflyttningen ska ske.

Eija Salminen

eija@enahabo.se

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.

Comments are closed.